Regio Noord-Brabant


Wuhan was de eerste brandhaard tijdens de huidige coronacrisis. Dichterbij huis is ook Noord-Italië er één. En Brabant wordt ook regelmatig brandhaard genoemd. Maar wanneer spreek je nu precies van een brandhaard en hoe ontstaan ze?... · Lees verder »


De meeste Nederlanders houden er rekening mee dat de beperkende maatregelen vanwege de corona-epidemie nog maanden van kracht zullen zijn. Dat blijkt uit onderzoek. Verder gaan de prijzen van eten door de coronacrisis keihard onderuit.... · Lees verder »
Bij jeugdzorginstelling De la Salle in Boxtel is vrijdagavond laat een grote brand uitgebroken. Een medewerker van een beveiligingsbedrijf schrijft op Facebook dat beelden zijn veiliggesteld waarop 'vermoedelijk de juiste verdachte' op... · Lees verder »
Zorgmedewerkers draaien overuren, terwijl veel kroegbazen en restauranteigenaren werkloos thuis zitten. Om hen te steunen wordt via WeCareNL op een speciale manier geld ingezameld. Op de site kan je bij lokale horecabedrijven... · Lees verder »


Dave van Hattem (30) uit Deurne maakte dit jaar zelf mee hoe het is om in een ambulance te liggen. Een hartspierontsteking. Dave zat de afgelopen twee maanden thuis, maar sinds donderdag maakt hij vrijwillig ambulances schoon. “Vorige... · Lees verder »Tijd om afscheid te nemen was er bijna niet, die maandag 16 maart. Gina (92) was er erg slecht aan toe en en moest naar het ziekenhuis. Terwijl de ambulance vertrok, bleef Ed (83) thuis in Ulvenhout achter. Ook hij was op dat moment... · Lees verder »Het loopt de spuigaten uit op de Brabantse milieustraten. Bezoekers lappen de coronaregels van het RIVM aan hun laars, schelden medewerkers uit als ze te lang moeten wachten of gaan bijna met elkaar op de vuist. Ook medewerkers van de... · Lees verder »


We sturen elkaar tijdens de coronacrisis massaal kaartjes. Vooral wenskaarten waarmee we elkaar een hart onder de riem steken, zijn momenteel ongekend populair volgens Hallmark. “Het is deze maand drukker dan rond de kerstperiode.” · Lees verder »


Mooi weer en toch thuis blijven. Gemeenten en natuurorganisaties rekenen voor het komend weekeinde op het gezond verstand van mensen. De gemeente Waalwijk stuurt extra boa’s op pad. In Oosterhout gaan zaterdag voor het eerst de Corona... · Lees verder »