Regio Noord-Brabant


PSV heeft in eigen huis afgerekend met Apollon Limassol. Na een moeizame, slechte eerste helft liepen de Eindhovenaren na de rust weg bij de Cyprioten. Het werd 3-0 door doelpunten van Mohamed Ihattaren, Cody Gakpo en Denzel Dumfries en... · Lees verder »


De stank van mestverwerker Den Ouden frustreert niet alleen de Helmondse wijk Brouwhuis, maar ook wethouder Antoinette Maas van GroenLinks. Volgende week gaat ze daarom op bezoek bij het bedrijf. "Eigenlijk heb ik mezelf laten... · Lees verder »


Het leek zo’n mooi plan: met hulp van een crowdfundingsactie wilde de 20-jarige Kimberley Kremers het ‘thuis’ van haar dementeren oma beschermen. Ooster Huys in Oosterhout, waar haar oma woonde, was failliet verklaard en Kimberley... · Lees verder »


Tachtig ongelukken en vijftien gewonden in vijf jaar tijd. De provinciale weg tussen Oudenbosch en Etten-Leur behoort daarmee tot een van de gevaarlijkste wegen van Brabant. Woensdag ging het weer mis op deze weg, dit keer bij Hoeven.... · Lees verder »


Wat Trump met Groenland niét lukte, lukte de burgemeester van de stad Holland in de Amerikaanse staat Michigan wél met de Vinkelse molen De Zwaan. In 1964 kocht hij de molen voor zo'n 3000 gulden en verscheepte het naar zijn stad. Tot... · Lees verder »


Voor het vierde jaar op rij heeft de Brabantsedag in Heeze een eigen radiostation. Wagenbouwers FM, hoe toepasselijk, zendt tot zondagmiddag uit vanuit het tijdelijke radiostation in het hartje van Heeze. In een glazen huis. · Lees verder »
Het wordt komend weekend mogelijk tropisch warm, maar in Den Bosch kan het niet snel genoeg december worden. Althans, voor de liefhebbers van de kerstperiode én voor de fans van Joris Linssen. De coryfee van KRO-NCRV keert namelijk... · Lees verder »


Hollywood in Heeze? "Eigenlijk woon ik helemaal niet in Hollywood", lacht acteur Vincent D'Onofrio. "Ik woon in New York, waar we een heel normaal leven leiden, weg van het Hollywood-gedoe." Maar toch, het gebeurt niet elke dag dat er... · Lees verder »Het was even zoeken in de gemeente Gilze en Rijen naar iemand die de 'hittewimpel' op kon halen. Het college van burgemeester en wethouders liep er niet warm voor. Bovendien stonden er al allemaal vergaderingen gepland en waren de... · Lees verder »


Kunstenaar René Daniëls hoorde bij de absolute top van Nederland toen hij in 1987 een hersenbloeding kreeg. Hij was toen 37 jaar. Met zijn carrière was het daarna afgelopen. Maar zijn plaats in de kunstgeschiedenis was gebeiteld en... · Lees verder »De Mexicanen aan boord van het drugsschip in Moerdijk komen uit het gebied van het beruchte Sinaloa-kartel,maar het is nog steeds de vraag of ze daar ook bijhoren. De eerste openbare rechtszitting, in Breda, rondom de drugsboot heeft... · Lees verder »