volkskrant.nl | Binnenlands nieuws


In 1619 vertrok het eerste schip met slaven uit Ghana naar Virginia. De Ghanese regering heeft 2019 uitgeroepen tot het Jaar van Terugkeer. En opvallend veel Afro-Amerikanen hebben zich inmiddels in het land gevestigd. · Lees verder »


De Nijmeegse hoogleraar infectiepreventie Andreas Voss is een van de wetenschappers die afgelopen nacht in de VS een IgNobelprijs in ontvangst nam. De professor won de humoristische wetenschapsprijs in de categorie economie, ‘wegens... · Lees verder »Amerika doet de e-sigaret deels in de ban nadat zes mensen zijn overleden na het roken ervan, het Nederlandse kabinet laat de gezondheidseffecten van de vapors onderzoeken. Wat vinden gebruikers van hun alternatieve sigaret? · Lees verder »


Het nieuwe paradepaardje van Tim Cook roept onverwachte tegenstand op, omdat deze kersverse iPhone drie cameraatjes op de achterkant heeft. Mensen met trypofobie (angst voor kleine gaten) gruwelen bij de gedachte alleen al. Maar er is hoop. · Lees verder »


Nog één keer doet Mario Draghi vriend en vijand versteld staan door de geldkraan wijdopen te draaien. De president van de Europese Centrale Bank, die eind volgende maand afscheid neemt, kondigde donderdag niet alleen de langverwachte... · Lees verder »De vader van een Ethiopisch gezin met twaalf kinderen, onder wie drie succesvolle hardlopers, is woensdagochtend om het leven gekomen door koolmonoxidevergiftiging in hun woning in het Gelderse Doesburg. Zijn vrouw en een van hun andere... · Lees verder »


Voormalig PvdA-leider Diederik Samsom wordt de politieke rechterhand van Europees Commissaris Frans Timmermans in Brussel. Samsom treedt op 1 november aan als de kabinetschef van zijn partijgenoot, een positie die hem grote invloed geeft... · Lees verder »