volkskrant.nl | Binnenlands nieuws

Aan zijn lange lijst prijzen en onderscheidingen kan Ivo van Hove nu ook de Johannes Vermeerprijs toevoegen. De toneel- en operaregisseur krijgt de onderscheiding voor zijn ‘grandioze bijdrage aan de ontwikkeling van het theater in én... · Lees verder »


Thijs H. had ernstige psychische problemen ten tijde van de moorden op de Brunssummerheide en in de Scheveningse Bosjes. Vrijdag staat hij voor de rechter. Schizofreniepatiënt Bart de Ruijter weet hoe het is om door psychoses gesloopt... · Lees verder »
Chinese bezoekers besteden in Nederland bijna drie keer zoveel als Duitse toeristen. Geen wonder dat trekpleisters als park de Hoge Veluwe en Giethoorn het Chinezen naar de zin probeert te maken. Maar profiteert de middenstand daar... · Lees verder »
De aanhouding in juli van de zoon van burgemeester Femke Halsema kwam pas woensdag naar buiten, via De Telegraaf. Was hier sprake van bescherming van een minderjarige of van een doofpot? De Amsterdamse burgemeester reageert met een brief... · Lees verder »


Kleine eilandstaten in de Stille Oceaan roepen Australië ter verantwoording over zijn lakse klimaatbeleid. Het Pacific Islands Forum, bijeen in Tuvalu, wil dat Australië stopt met de winning van steenkool. Australië weigert dit, en... · Lees verder »Ouderen hebben hun eigen partij, jongeren niet. Terwijl de ‘klemgezette generatie’ – geen vaste banen, geen betaalbare woningen – redenen genoeg heeft om zich te verenigen in de politiek. Hoe kan het dat dat niet gebeurt?  · Lees verder »