volkskrant.nl | Binnenlands nieuws

Als Duitse minister van Financiën hamerde Wolfgang Schäuble tijdens de eurocrisis op begrotingsdiscipline. In de coronacrisis steunt hij het royale Europese reddingsplan, inclusief gedeelde schulden. Een ommekeer? Daar denkt Schäuble... · Lees verder »
Nederland moet zijn terughoudendheid over Europese defensiesamenwerking laten varen nu de Amerikaanse hegemonie ‘voorbij’ is. Het moet aansluiting zoeken bij Frankrijk en Duitsland, en werk maken van taakspecialisatie in Europees... · Lees verder »


Het Chinese parlement heeft dinsdag de omstreden wet voor nationale veiligheid in Hongkong aangenomen. Dat melden lokale media in Hongkong. De nieuwe wet doet vrezen voor onderdrukking van elke politieke oppositie in de voormalige Britse... · Lees verder »
De caribische eilanden hebben hulp nodig om de diepe crisis te overleven. Nederland wil die hulp wel geven, maar daar moet wat tegenover staan: het moet stukken zuiniger. Den Haag ergert zich namelijk al jaren aan de spilzucht van de... · Lees verder »