volkskrant.nl | Binnenlands nieuws

Winkelruiten die uit voorzorg met houten schotten zijn dichtgetimmerd, ME’ers die traangasgranaten richting demonstranten schieten; het zijn scenes die doen denken aan de hoogtijdagen van de gele hesjes. Het voorbije halfjaar slonk de... · Lees verder »


Honderden parachutisten landen dit weekeinde in Oost-Nederland om de bevrijdings- en aanvalsoperatie Market Garden van de geallieerden 75 jaar geleden te herdenken. Een van hen is een Britse staatssecretaris, die hoopt dat zijn sprong de... · Lees verder »

‘Een aanval op de rechtsstaat’, klonk het deze week eensluidend na de moord op advocaat Derk Wiersum. Maar daarna ging de aandacht al snel uit naar de vermeende bron van het onheil: de georganiseerde drugsmisdaad waarin miljoenen... · Lees verder »


Bij het ongeluk met de Stint in Oss kwamen vorig jaar vier kinderen van basisschool de Korenaer om het leven. Hoe gaat een school om met zo’n drama? Wat doe je met de tafel van een overleden kind? En wanneer ga je weer verder met... · Lees verder »
De Brexit komt eraan, de VS trekken zich terug en de Europese Unie ontwikkelt zich te traag. Daarom zoekt Frankrijk met andere landen manieren om Europa toch in beweging te krijgen bij een volgende crisis. Twaalf Europese landen komen... · Lees verder »


Hoewel de oppositie zich tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen woensdag en donderdag van haar mildste kant liet zien, was premier Mark Rutte niet erg toeschietelijk om zijn beleid aan te passen. De premier bleek slechts tot enkele... · Lees verder »


De Russische politie heeft een sjamaan uit Siberië aangehouden die bezig was met een 8.000 kilometer lange voettocht vanuit Jakoetië naar Moskou om ‘president Poetin uit het Kremlin te verdrijven’. De tocht van Aleksandr Gabysjev,... · Lees verder »